Snel zoeken

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf u in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Over Projekt Duga

Projekt Duga betekent: Project Regenboog waarbij de regenboog teken van een vriendschapsverbond voorstelt zoals we tegenkomen bij Noah na de vloed. Ons project bevindt zich in de "Kordun" (voormalige Krajina) een verlaten streek in het binnenland van Kroatie, vlak aan de grens met Bosnie. De streek wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van minderheden: Servisch terugkerenden, Kroatische moslims en Kroaten die na de oorlog vanuit Bosnie gevlucht zijn. Het is een vergeten streek. In alles een grote uitdaging om te werken aan verzoening en een vriendschapsverbond. Het project is actief sinds mei 1999 en richt zich met op op alleenstaande ouderen en kinderen en jongeren.

Het project kent een eigen kampeerterrein en biedt plaats aan 30 tot 40 personen, heeft 3 kampeerhutten met elk 5 bedden, enkele caravans, een eenvoudige keuken en café in een stal ("Café Bethlehem"). Het kampeerterrein wordt onderhouden door de plaatselijke jongeren en kinderen van "De Leeuwenbende" en door de groepen die ons komen bezoeken. 

Historie

Projekt Duga is in 1999 gestart als initiatief van Nederlandse en Kroatische vrijwilligers uit verschillende kerken. Op dit moment wordt project voornamelijk ondersteunt vanuit de Evangelische Gemeente Jonah in Ede maar vrijwilligers zijn deelnemers uit verschillende (soorten) kerken. 

Irnad

Written by  Meindert Arjan vrijdag, 24 januari 2014 01:00

 

Irnad gaat net als Manuel naar school in Maljevac. We hadden verwacht dat hij elke week aan de Leeuwenbende kinderclub mee zou doen maar veel te vaak is er iets wat dit belemmert. De voornaamste oorzaak hiervan is dat Irnad niet meer bij zijn moeder woont maar bij zijn oma en hij iemand mist die hem motiveert om op zaterdag op tijd op te staan en naar de bushalte te gaan. Op school gaat het redelijk goed met Irnad.

Read more http://www.gebedsmuur.nl/kinderen-2/irnad/

add

1 comment

  • Comment Link Matthijs Vroegindeweij donderdag, 28 augustus 2014 00:47 posted by Matthijs Vroegindeweij

    irnad is een lieve jongen! Vooral hijzelf baalt er heel erg van dat hij niet bij zijn moeder kan wonen omdat hij in Kroatie naar school gaat en zijn moeder net over de grens woont!

    Irnad ik bid voor je kerel!

Login to post comments