Snel zoeken

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf u in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Over Projekt Duga

Projekt Duga betekent: Project Regenboog waarbij de regenboog teken van een vriendschapsverbond voorstelt zoals we tegenkomen bij Noah na de vloed. Ons project bevindt zich in de "Kordun" (voormalige Krajina) een verlaten streek in het binnenland van Kroatie, vlak aan de grens met Bosnie. De streek wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van minderheden: Servisch terugkerenden, Kroatische moslims en Kroaten die na de oorlog vanuit Bosnie gevlucht zijn. Het is een vergeten streek. In alles een grote uitdaging om te werken aan verzoening en een vriendschapsverbond. Het project is actief sinds mei 1999 en richt zich met op op alleenstaande ouderen en kinderen en jongeren.

Het project kent een eigen kampeerterrein en biedt plaats aan 30 tot 40 personen, heeft 3 kampeerhutten met elk 5 bedden, enkele caravans, een eenvoudige keuken en café in een stal ("Café Bethlehem"). Het kampeerterrein wordt onderhouden door de plaatselijke jongeren en kinderen van "De Leeuwenbende" en door de groepen die ons komen bezoeken. 

Historie

Projekt Duga is in 1999 gestart als initiatief van Nederlandse en Kroatische vrijwilligers uit verschillende kerken. Op dit moment wordt project voornamelijk ondersteunt vanuit de Evangelische Gemeente Jonah in Ede maar vrijwilligers zijn deelnemers uit verschillende (soorten) kerken. 

Update mei 2016

Written by  zaterdag, 21 mei 2016 12:01
Featured

Twee weken meivakantie - bezoek aan project

 

We zijn er weer. Ondanks veel regen en griep hebben we een goede tijd gehad. De eerste week was ook mijn broer Maarten met gezin aanwezig. Erg leuk. Met Kika gaat het niet goed. Opnieuw lijkt het erop dat ze nog slechts enkele weken te leven heeft. Moeilijk. We hebben praktisch veel kunnen doen. De omheining is klaar, ook van het huis zelf. Omheining is getest door Miki de hond los te laten en die kwam er bij de twee poging niet meer uit. De bezoekers die denken gratis boodschappen te kunnen doen in onze tuin, komen er niet meer in. We hebben ook een nieuwe keuken aangeschaft en geinstalleerd op de eerste verdieping. Daarmee komt de mogelijkheid om het huis aan een ander gezin te verhuren dichterbij. Edis heeft opnieuw veel meegeholpen en hoopt dit het hele jaar te kunnen doen. Natuurlijk geef ik hem altijd wat maar iemand die zo'n jongen zou willen sponsoren is erg welkom.

Nu weer terug in Nederland. Kinderen naar school, ik weer druk aan het werk via eigen IT bureau Samuel Services en Samira zoekt naar wat werk in schoonmaak of tuinonderhoud of kinderopvang. We zullen hier het kinderwerk ook weer zo snel mogelijk oppakken en ondertussen ons voorbereiden op het zomerprogramma in Kroatie. Wie doet er mee?

groeten, Meindert en family

add
Rate this item
(0 votes)
Read 20244 times Last modified on zaterdag, 21 mei 2016 12:14
Published in Frontpage Content

Related items

Login to post comments