Snel zoeken

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf u in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Over Projekt Duga

Projekt Duga betekent: Project Regenboog waarbij de regenboog teken van een vriendschapsverbond voorstelt zoals we tegenkomen bij Noah na de vloed. Ons project bevindt zich in de "Kordun" (voormalige Krajina) een verlaten streek in het binnenland van Kroatie, vlak aan de grens met Bosnie. De streek wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van minderheden: Servisch terugkerenden, Kroatische moslims en Kroaten die na de oorlog vanuit Bosnie gevlucht zijn. Het is een vergeten streek. In alles een grote uitdaging om te werken aan verzoening en een vriendschapsverbond. Het project is actief sinds mei 1999 en richt zich met op op alleenstaande ouderen en kinderen en jongeren.

Het project kent een eigen kampeerterrein en biedt plaats aan 30 tot 40 personen, heeft 3 kampeerhutten met elk 5 bedden, enkele caravans, een eenvoudige keuken en café in een stal ("Café Bethlehem"). Het kampeerterrein wordt onderhouden door de plaatselijke jongeren en kinderen van "De Leeuwenbende" en door de groepen die ons komen bezoeken. 

Historie

Projekt Duga is in 1999 gestart als initiatief van Nederlandse en Kroatische vrijwilligers uit verschillende kerken. Op dit moment wordt project voornamelijk ondersteunt vanuit de Evangelische Gemeente Jonah in Ede maar vrijwilligers zijn deelnemers uit verschillende (soorten) kerken. 

Zomerkamp aan de zee - 2016

Written by  maandag, 01 augustus 2016 12:10

 

Hierbij een kort verslag over ons zomerkamp aan de zee. We hebben weer een leuke tijd gehad met elkaar en Manuel zal eerst wat schrijven over onze belevenissen.

"Toen we naar zee gingen hadden heel veel plannen, maar toen we er waren was het veel te heet om veel dingen te doen. Maar alsnog hebben we best veel dingen gedaan zoals baseball in het water, en een spel in de stad, en we hebben ook heel veel gezwommen, en gekookt. Na het ontbijt gingen we in groepjes opdrachten uitvoeren zoals: over wat we gaan koken en gaan doen. Het spannendste vond ik het einde toen de beslissing kwam van wie de trofee had gewonnen. Maar jammer had groep rood niet gewonnen maar groep groen wel waar mijn broertje in zat. Einde." - Manuel Jorna

add
Rate this item
(0 votes)
Read 18085 times Last modified on donderdag, 15 december 2016 14:16
Published in Frontpage Content
Login to post comments