Snel zoeken

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf u in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Over Projekt Duga

Projekt Duga betekent: Project Regenboog waarbij de regenboog teken van een vriendschapsverbond voorstelt zoals we tegenkomen bij Noah na de vloed. Ons project bevindt zich in de "Kordun" (voormalige Krajina) een verlaten streek in het binnenland van Kroatie, vlak aan de grens met Bosnie. De streek wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van minderheden: Servisch terugkerenden, Kroatische moslims en Kroaten die na de oorlog vanuit Bosnie gevlucht zijn. Het is een vergeten streek. In alles een grote uitdaging om te werken aan verzoening en een vriendschapsverbond. Het project is actief sinds mei 1999 en richt zich met op op alleenstaande ouderen en kinderen en jongeren.

Waar we nu vooral veel aandacht aan geven, is de kinder- weekendclub (De Leeuwenbende), de jaarlijkse zomer- en winterkampen en daarbij zijn we op zoek naar groepen die ons willen bezoeken. Het project kent een eigen kampeerterrein en biedt plaats aan 30 personen. Het kampeerterrein wordt onderhouden door de plaatselijke jongeren en kinderen van De Leeuwenbende en door de groepen die ons komen bezoeken. Voor 2018 hebben we nog plaats voor één groep.

Historie

Projekt Duga is in 1999 gestart als initiatief van Nederlandse en Kroatische vrijwilligers uit verschillende kerken. Op dit moment wordt project voornamelijk ondersteunt vanuit de Evangelische Gemeente Jonah in Ede maar vrijwilligers zijn deelnemers uit verschillende (soorten) kerken. 

Zomerkamp aan de zee - 2016

Written by  maandag, 01 augustus 2016 12:10

 

Hierbij een kort verslag over ons zomerkamp aan de zee. We hebben weer een leuke tijd gehad met elkaar en Manuel zal eerst wat schrijven over onze belevenissen.

"Toen we naar zee gingen hadden heel veel plannen, maar toen we er waren was het veel te heet om veel dingen te doen. Maar alsnog hebben we best veel dingen gedaan zoals baseball in het water, en een spel in de stad, en we hebben ook heel veel gezwommen, en gekookt. Na het ontbijt gingen we in groepjes opdrachten uitvoeren zoals: over wat we gaan koken en gaan doen. Het spannendste vond ik het einde toen de beslissing kwam van wie de trofee had gewonnen. Maar jammer had groep rood niet gewonnen maar groep groen wel waar mijn broertje in zat. Einde." - Manuel Jorna

add
Rate this item
(0 votes)
Read 16632 times Last modified on donderdag, 15 december 2016 14:16
Published in Frontpage Content
Login to post comments