Snel zoeken

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf u in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Over Projekt Duga

Projekt Duga betekent: Project Regenboog waarbij de regenboog teken van een vriendschapsverbond voorstelt zoals we tegenkomen bij Noah na de vloed. Ons project bevindt zich in de "Kordun" (voormalige Krajina) een verlaten streek in het binnenland van Kroatie, vlak aan de grens met Bosnie. De streek wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van minderheden: Servisch terugkerenden, Kroatische moslims en Kroaten die na de oorlog vanuit Bosnie gevlucht zijn. Het is een vergeten streek. In alles een grote uitdaging om te werken aan verzoening en een vriendschapsverbond. Het project is actief sinds mei 1999 en richt zich met op op alleenstaande ouderen en kinderen en jongeren.

Het project kent een eigen kampeerterrein en biedt plaats aan 30 tot 40 personen, heeft 3 kampeerhutten met elk 5 bedden, enkele caravans, een eenvoudige keuken en café in een stal ("Café Bethlehem"). Het kampeerterrein wordt onderhouden door de plaatselijke jongeren en kinderen van "De Leeuwenbende" en door de groepen die ons komen bezoeken. 

Historie

Projekt Duga is in 1999 gestart als initiatief van Nederlandse en Kroatische vrijwilligers uit verschillende kerken. Op dit moment wordt project voornamelijk ondersteunt vanuit de Evangelische Gemeente Jonah in Ede maar vrijwilligers zijn deelnemers uit verschillende (soorten) kerken. 

The Blue House Croatia The Blue House Croatia

Reisvlog Kroatië - seizoen 5

Written by  dinsdag, 04 mei 2021 21:07
Featured

Alweer op reis naar ons project in Kroatie. Deze keer als compleet gezin. Dat is al weer even geleden. Afgelopen zomer was de laatste keer. Ondertussen ben ik alweer een viertal keer heen en weer gereisd en meestal maak ik dan ook een reisvlog. Niet altijd trouwens. Deze keer wel, en dat is seizoen 5 wat betreft deze reisvlogs. Blijf op de hoogte van het reilen en zeilen in Kroatie, de coronamaatregelen tijdens het reizen of tijdens verblijf in Kroatie en van de renovatie van ons kampeerterrein, de kampeerhuisjes, ons eigen huis enzovoorts. In seizoen 5 veel aandacht voor de gedaantewisseling van ons huis: van smerig tot het mooiste huis van de Balkan. Blauw, kunstig geschilderd, uniek. 

 

Rate this item
(0 votes)

Media

Playlist Youtube - Seizoen 5 reisvlog Kroatie.
Read 414 times Last modified on dinsdag, 04 mei 2021 21:16
Published in Frontpage Content
Login to post comments