Snel zoeken

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf u in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Over Projekt Duga

Projekt Duga betekent: Project Regenboog waarbij de regenboog teken van een vriendschapsverbond voorstelt zoals we tegenkomen bij Noah na de vloed. Ons project bevindt zich in de "Kordun" (voormalige Krajina) een verlaten streek in het binnenland van Kroatie, vlak aan de grens met Bosnie. De streek wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van minderheden: Servisch terugkerenden, Kroatische moslims en Kroaten die na de oorlog vanuit Bosnie gevlucht zijn. Het is een vergeten streek. In alles een grote uitdaging om te werken aan verzoening en een vriendschapsverbond. Het project is actief sinds mei 1999 en richt zich met op op alleenstaande ouderen en kinderen en jongeren.

Het project kent een eigen kampeerterrein en biedt plaats aan 30 tot 40 personen, heeft 3 kampeerhutten met elk 5 bedden, enkele caravans, een eenvoudige keuken en café in een stal ("Café Bethlehem"). Het kampeerterrein wordt onderhouden door de plaatselijke jongeren en kinderen van "De Leeuwenbende" en door de groepen die ons komen bezoeken. 

Historie

Projekt Duga is in 1999 gestart als initiatief van Nederlandse en Kroatische vrijwilligers uit verschillende kerken. Op dit moment wordt project voornamelijk ondersteunt vanuit de Evangelische Gemeente Jonah in Ede maar vrijwilligers zijn deelnemers uit verschillende (soorten) kerken. 

Kerstpakketten klaarzetten ouderen Kroatie Kerstpakketten klaarzetten ouderen Kroatie

Kerstpakketten voor alleenstaande ouderen en gezinnen - 2021

Written by  zondag, 19 december 2021 22:49
Featured

Ook dit jaar zouden we weer heel graag 20 kerstpakketten verdelen aan de alleenstaande ouderen en de gezinnen die we kennen in Kroatie en Bosnie. Elk jaar vergeet ik van te voren om te vragen om donaties vanwege de drukte van het werk en leven in Nederland, maar elk jaar komt dit uiteindelijk toch goed. Hierbij de info:

  • Gezocht: donaties voor 20 kerstpakketten
  • Kosten: 25 euro per pakket
  • In Kroatie doen we de boodschappen voor de pakketten
  • Daar maken we er 20 mooie pakketten van
  • We hebben een lijst van bekende ouderen en gezinnen die we graag ee pakket geven
  • Bij interesse graag even contact opnemen met Meindert Jorna via WhatsApp (06 41286716) of via Facebook (Messenger, zie rechtsonder) of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - Dan weten we voor hoeveel pakketten we uiteindelijk inkopen kunnen gaan doen. 

Vriendelijke groet,

Meindert A. Jorna

 

Rate this item
(0 votes)

Media

Playlist Youtube - Seizoen 5 reisvlog Kroatie.
Read 216 times Last modified on zondag, 19 december 2021 22:58
Published in Frontpage Content
Login to post comments