Snel zoeken

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf u in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Over Projekt Duga

Projekt Duga betekent: Project Regenboog waarbij de regenboog teken van een vriendschapsverbond voorstelt zoals we tegenkomen bij Noah na de vloed. Ons project bevindt zich in de "Kordun" (voormalige Krajina) een verlaten streek in het binnenland van Kroatie, vlak aan de grens met Bosnie. De streek wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van minderheden: Servisch terugkerenden, Kroatische moslims en Kroaten die na de oorlog vanuit Bosnie gevlucht zijn. Het is een vergeten streek. In alles een grote uitdaging om te werken aan verzoening en een vriendschapsverbond. Het project is actief sinds mei 1999 en richt zich met op op alleenstaande ouderen en kinderen en jongeren.

Het project kent een eigen kampeerterrein en biedt plaats aan 30 tot 40 personen, heeft 3 kampeerhutten met elk 5 bedden, enkele caravans, een eenvoudige keuken en café in een stal ("Café Bethlehem"). Het kampeerterrein wordt onderhouden door de plaatselijke jongeren en kinderen van "De Leeuwenbende" en door de groepen die ons komen bezoeken. 

Historie

Projekt Duga is in 1999 gestart als initiatief van Nederlandse en Kroatische vrijwilligers uit verschillende kerken. Op dit moment wordt project voornamelijk ondersteunt vanuit de Evangelische Gemeente Jonah in Ede maar vrijwilligers zijn deelnemers uit verschillende (soorten) kerken. 

De kinderclub 2013

Featured
Start van de Leeuwenbende

 

Ook dit jaar zijn we in Kroatie weer begonnen met een kinderclub. Dus naast het bezoeken van ouderen en het jeugdwerk (voor jongeren tot 25 jaar) hebben we aparte aandacht voor kinderen. Elke zaterdag organiseren we een kinderclub. We hebben nu twee zaterdagen gehad en het begint een leuk clubje te worden. Als deelnemers hebben we nu:

Irnad, Amel, Bekki, Lare, Selvedin, Ena, Stefica, Kristian, Vedran, Tihana, Manuel en Samuel.

Het eerste weekend hebben de kinderen een eigen verhaal geschreven en daar een filmpje van gemaakt. Het tweede weekend hebben de kinderen gewerkt aan de computer en zijn ze beginnen met het maken van een stripverhaal. Natuurlijk zijn al hun producties te volgen op het ProjektDUGA YouTube kanaal en op deze website of het twee wekelijkse emailnieuws. Vergeet niet uzelf aan te melden voor het ontvangen van de nieuwsbrief. Op www.degebedsmuur.nl kan informatie gevonden worden over de kinderen.

add
Rate this item
(0 votes)

Media

{youtube}037Pk-5dmtw{/youtube}
Read 19328 times Last modified on zondag, 22 maart 2015 13:09
Published in Frontpage Content
Login to post comments