Snel zoeken

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf u in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Over Projekt Duga

Projekt Duga betekent: Project Regenboog waarbij de regenboog teken van een vriendschapsverbond voorstelt zoals we tegenkomen bij Noah na de vloed. Ons project bevindt zich in de "Kordun" (voormalige Krajina) een verlaten streek in het binnenland van Kroatie, vlak aan de grens met Bosnie. De streek wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van minderheden: Servisch terugkerenden, Kroatische moslims en Kroaten die na de oorlog vanuit Bosnie gevlucht zijn. Het is een vergeten streek. In alles een grote uitdaging om te werken aan verzoening en een vriendschapsverbond. Het project is actief sinds mei 1999 en richt zich met op op alleenstaande ouderen en kinderen en jongeren.

Het project kent een eigen kampeerterrein en biedt plaats aan 30 tot 40 personen, heeft 3 kampeerhutten met elk 5 bedden, enkele caravans, een eenvoudige keuken en café in een stal ("Café Bethlehem"). Het kampeerterrein wordt onderhouden door de plaatselijke jongeren en kinderen van "De Leeuwenbende" en door de groepen die ons komen bezoeken. 

Historie

Projekt Duga is in 1999 gestart als initiatief van Nederlandse en Kroatische vrijwilligers uit verschillende kerken. Op dit moment wordt project voornamelijk ondersteunt vanuit de Evangelische Gemeente Jonah in Ede maar vrijwilligers zijn deelnemers uit verschillende (soorten) kerken. 

Paula Obad

Written by  Meindert Arjan vrijdag, 24 januari 2014 01:00

Paula Obad is 1 van de 4 zussen Obad die hier intensief aan het programma hebben meegedaan. Paula is nu 16 jaar en wordt dit jaar 17. Paula is slim en creatief. Op dit moment volgt ze de middelbare school in Karlovac en ze woont 4 kilometer van Vojnic (22 kilometer bij ons vandaan). Tot vorig jaar kwam ze elk weekend en deed ze aan elk zomer- of winterkamp mee. Ook is ze meegeweest op  tournee naar Nederland in juni 2012. Daar heeft ze aangegeven ooit een DTS te willen doen bij Jeugd met een Opdracht. Helaas zijn we haar sinds afgelopen winter een beetje kwijt. Dat komt vooral vanwege een vage relatie met een vage jongen maar ook door neerslachtigheid en onzekerheid. We hopen echt dat we haar hier snel weer zien tijdens de weekend programma -s.

Update: Paula doet sinds 2014 weer aardig mee binnen het programma. Dat komt vooral ook omdat haar verkeringsrelatie vrij serieus is geworden en haar vriend, Adam, ook graag op het project komt.

Read more http://www.gebedsmuur.nl/jongeren/paula-obad/

add
Login to post comments