Snel zoeken

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf u in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Over Projekt Duga

Projekt Duga betekent: Project Regenboog waarbij de regenboog teken van een vriendschapsverbond voorstelt zoals we tegenkomen bij Noah na de vloed. Ons project bevindt zich in de "Kordun" (voormalige Krajina) een verlaten streek in het binnenland van Kroatie, vlak aan de grens met Bosnie. De streek wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van minderheden: Servisch terugkerenden, Kroatische moslims en Kroaten die na de oorlog vanuit Bosnie gevlucht zijn. Het is een vergeten streek. In alles een grote uitdaging om te werken aan verzoening en een vriendschapsverbond. Het project is actief sinds mei 1999 en richt zich met op op alleenstaande ouderen en kinderen en jongeren.

Het project kent een eigen kampeerterrein en biedt plaats aan 30 tot 40 personen, heeft 3 kampeerhutten met elk 5 bedden, enkele caravans, een eenvoudige keuken en café in een stal ("Café Bethlehem"). Het kampeerterrein wordt onderhouden door de plaatselijke jongeren en kinderen van "De Leeuwenbende" en door de groepen die ons komen bezoeken. 

Historie

Projekt Duga is in 1999 gestart als initiatief van Nederlandse en Kroatische vrijwilligers uit verschillende kerken. Op dit moment wordt project voornamelijk ondersteunt vanuit de Evangelische Gemeente Jonah in Ede maar vrijwilligers zijn deelnemers uit verschillende (soorten) kerken. 

Kristina Šabić-Kičić

Written by  Meindert Arjan vrijdag, 24 januari 2014 01:00

Kristina is 16 jaar oud. Zij doet ongeveer twee jaar mee aan het jongeren programma van Projekt DUGA. Ze heeft een tweeling zus: Nikolina. Zij waren sinds kort onafscheidelijk. Daar is enigszins verandering in gekomen sinds se vorig jaar (beiden 15 jaar) een nogal serieuze verkeringsrelatie hebben gekregen. Kristina met Eldin Sabic (en Nikolina met Daniel Raka uit Servie). Het vervelende is dat zowel Kristina als Nikolina hierdoor eigenlijk niet meer meedoen in het jongerenprogramma. Alsof zij vinden dat zij dit niet nodig hebben zodra ze een verkeringsrelatie hebben.

Gebed doet hier wonderen. Kristina heeft afgelopen weekend eindelijk weer eens meegedaan tijdens het kinderprogramma op zaterdag. Het was erg gezellig met haar. Ook Eldin deed mee. Nu nog verwachten dat ook Nikolina weer mee komt doen.

Kristina is in het voorjaar van 2012 meegeweest met de jongeren tournee naar Nederland. Daar heeft ze grote interesse getoond in een opleiding bij Jeugd met een Opdracht. De verkeringsrelatie is gestart tijdens het zomerkamp wat daarna plaatsvond  en helaas hebben we van haar niets meer gehoord over enige plannen in relatie tot Jeugd met een Opdracht.

Kristina en Nikolina wonen samen met hun moeder en tante. Sinds 3 jaar hebben ze geen vader meer.

Read more http://www.gebedsmuur.nl/jongeren/kristina-kicic/

add
Login to post comments