Snel zoeken

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf u in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Over Projekt Duga

Projekt Duga betekent: Project Regenboog waarbij de regenboog teken van een vriendschapsverbond voorstelt zoals we tegenkomen bij Noah na de vloed. Ons project bevindt zich in de "Kordun" (voormalige Krajina) een verlaten streek in het binnenland van Kroatie, vlak aan de grens met Bosnie. De streek wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van minderheden: Servisch terugkerenden, Kroatische moslims en Kroaten die na de oorlog vanuit Bosnie gevlucht zijn. Het is een vergeten streek. In alles een grote uitdaging om te werken aan verzoening en een vriendschapsverbond. Het project is actief sinds mei 1999 en richt zich met op op alleenstaande ouderen en kinderen en jongeren.

Het project kent een eigen kampeerterrein en biedt plaats aan 30 tot 40 personen, heeft 3 kampeerhutten met elk 5 bedden, enkele caravans, een eenvoudige keuken en café in een stal ("Café Bethlehem"). Het kampeerterrein wordt onderhouden door de plaatselijke jongeren en kinderen van "De Leeuwenbende" en door de groepen die ons komen bezoeken. 

Historie

Projekt Duga is in 1999 gestart als initiatief van Nederlandse en Kroatische vrijwilligers uit verschillende kerken. Op dit moment wordt project voornamelijk ondersteunt vanuit de Evangelische Gemeente Jonah in Ede maar vrijwilligers zijn deelnemers uit verschillende (soorten) kerken. 

Idee is om elke zomer een eigen thema mee te geven. Tot nu toe had elk kamp een eigen thema maar waarom niet vanaf de start van de zomer een thema dat tot aan einde van de zomer wordt uitgewerkt? Tot nu toe waren zomerkampen te kort om een bepaald thema geheel uit te werken. Heel veel ideeen betreffende de thema's bleven ongebruikt.

Hier aandacht voor het thema "Ontmoeting". Het thema voor 2012. Ontmoeting kan plaatsvinden tussen "dingen" en tussen een persoon en een ding en tussen personen onderling. Bij elke ontmoeting gebeurt er iets. Soms veranderen de dingen (ijzer / vuur) of vinden er gekke reacties plaats (water / vuur). Ontmoeting tussen dingen kan worden vergeleken met ontmoeting tussen personen. Er vind bij elke ontmoeting overdracht plaats. Van informatie of van substantie. Natuurlijk willen we al deze voorbeelden gebruiken bij het ontdekken van de ontmoeting tussen mens en God. Heel veel mogelijkheden voor toneel en sport en spel! Schrijf mee en vraag om inloggegevens aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.