zondag, 09 januari 2011 22:30

Jongeren: plannen voor 2011 Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

Beste mensen,

Vandaag hadden we een evaluatieontmoeting en samenkomst met een tiental jongeren. Het plan van Eldin en mij is om elk weekend zoveel mogelijk jongeren en kinderen te verzamelen en ons daarbij niet meer te beperken tot de gemeente Vojnic. We willen toewerken naar meer bekendheid en een groter 'publiek' van kinderen en jongeren.
En zo vertrok ik deze ochtend naar Cerovac en Tusilovic, 35 kilometer verderop en hadden we een heel gezellige en goede dag samen: Eldin, Leonardo, Tin, Martina, Mario, Paula, Patricia, Edis, Edisa, Irnad en Zoran.

Weekendprogramma 2011 van Projekt DUGA

Na de evaluatie van het winterkamp, hebben we overlegd betreffende het programma van Projekt DUGA voor 2011. Alle tien stemde voor het voortzetten van het weekendprogramma. (Irnad stemde niet mee; nog iets te jong.) We hebben besloten om de aandacht vooral te richten op de zondagen. Hierbij nog wat interessante details. De tien jongeren stemde als volgt wat betreft te organiseren activiteiten: (Vraag was: zou je wat betreft de volgende reden meedoen aan het weekendprogramma als dit de enige activiteit of reden zou zijn?)
- Sport en spel: 10 zouden alleen om deze reden al willen komen
- Timmeren: 5 (de vijf aanwezige jongens)
- Bijenhouderij: 3
- Toerisme (helpen van aanwezige campinggasten): 10
- Kinderprogramma (meehelpen als vrijwilliger tijdens een kinderweekend): 10
- Ouderenbezoek: 10
- Sponserwerving via computer: 6
- Internet: 7
- Computerles: 1 (!!! ze menen echt bijna allemaal dat ze genoeg weten nu ze weten hoe facebook te gebruiken)
- Engelse les: 10 (gelukkig......)
- Gezelligheid en gesprek: 8
- Om te kamperen in het bos: 10
- Naailessen: 7 (dat is een groot aantal met 5 jongens in de groep van 10)
- Toneel en poppenkast: 8
- Gewoon om te komen; om niet thuis te hoeven zijn: 8


De conclusie en beslissing:
We gaan elke zondag kinderen en jongeren verzamelen. We kiezen elke zondag een thema om over te praten, toneel te spelen en gesprek over te hebben. Daarbij geven we engelse les, timmerles aan de jongens en eventueel naailes (afhankelijk van aanwezige vrijwilligers.); Daarbij bieden we ontspanning via sport en spel. We verwachten dat richting de zomer het aantal deelnemende kinderen en jongeren gestaag zal groeien zodat we vol enthousiasme het tien weken durende zomerprogramma in Brusovaca kunnen starten (van half juni tot eind augustus).
Benodigdheden en gebed:
- Vrijwilligers: plaatselijke jongeren en vrijwilligers uit Nederland met bepaalde kennis en ervaring (bijvoorbeeld: jongerenwerker, iemand die naailessen of timmerlessen kan geven e.a.) en vooral: met een rijbewijs en eventueel vervoermiddel om jongeren en kinderen te kunnen rijden.
- Financieen om vervoer, eten en drinken en materiaalkosten te dekken.

Tot slot:
28 januari verwachten we naar Nederland te vliegen voor verder overleg, presentaties en sponsorwerving. Dat betekent dat we nog twee zondagen hebben om kinderen en jongeren bij elkaar te krijgen.

Groeten!
Meindert add
Read 21854 times Last modified on vrijdag, 01 maart 2013 00:45
Login to post comments