dinsdag, 15 juni 2010 00:50

Zondagse samenkomst, zwangerschap en zomerkampen Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

Beste mensen,

Heel erg warm........ ; Vorige week stonden de kranten nog vol met nieuws over overstromingen. Een dag later foto's van mensen die op een terrasje zitten, bij 30 graden Celsius, met de voeten in het water van de overstromende Donau. Ik heb het gevoel dat we alweer heel lang in deze onhoudbare hitte leven.

Zondagse samenkomst
Vandaag was een hete maar gezellige dag. Aanwezigen bij onze samenkomst aan huis: Boris uit Jajce (Bosnie), Emire, Elvira, Edisa en Irnad, Nisveta, Salih en wij natuurlijk. Het gewenste onderwerp om over te praten was "vergeving" en er was een open en goede sfeer. Daarna een tafeltenniscompetitie, kinderen zwemmen in ons zwembad, samen eten, takken verbranden bij Oma Kika, 'Holland House Croatia' groep aanmaken op Facebook en overleggen over het zomerkamp.

Nieuws
Niet iedereen weet het, en mogelijk dat nog bijna niemand het weet, maar Samira is nu drie maanden in verwachting. Grote wens van haar (van mij ook wel hoor....) en Manuel hoopt dat het een broertje wordt want hij speelt liever niet met princessen en barbies enzo. Dit betekent helaas ook weer heel veel naar Karlovac rijden voor de standaard onderzoeken (en standaard overgeef-kots-buien onderweg) maar dat mag de pret niet drukken. Alle onderzoeken zijn positief.

Zomerkampen
De planning lijkt rond: vanaf 18 juli willen we met 8 (Kroatische) jongelui naar de zee om deze jongelui voor te bereiden om als begeleider van kinderen het kinderkamp te leiden wat we willen starten vanaf 24 juli. Eerste aanmeldingen komen al binnen. De eerste week is een soort "discipelschap trainings school" en de tweede week het werkelijke kinderkamp waar we opnieuw zo'n 30 plaatsen hebben voor kinderen en jongeren van 6 tot 16 jaar. Het thema staat nog niet vast, financieen zijn nog niet rond (al hebben we met de collecte in Ede toch al 850 Euro opgehaald) en ik zou dit jaar heel graag zo vroeg mogelijk willen weten welke kinderen er mee gaan en hoeveel. Kortom: weer genoeg zaken om voor te bidden.

Hartelijk dank voor alle betrokkenheid! En: wij zijn heel makkelijk op Facebook.com te vinden. Ondertussen werk ik ook aan de nieuwe website die is in te zien via www.kruispunten.net ;

Hartelijke groeten namens ons allemaal en namens Projekt DUGA.

Read 20320 times Last modified on vrijdag, 01 maart 2013 00:45
Login to post comments