woensdag, 18 november 2009 00:00

Huis van gebed Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)
Beste mensen,

Terwijl ik met een aantal teleurgestelde jongeren de voetbalwedstrijd Bosnie - Portugal zit te kijken (Bosnie verliest), schrijf ik deze korte groet vanuit de schuur in Brusovaca. Het is erg mooi weer de afgelopen paar dagen en dat werkt lekker. We graven het derde zwembad in, we graven een kegelbaan, bouwen verder aan de kinderkamer en isolatie van het huis (zit met vrezen te wachten op aantreden van de winter) en bezoeken de mensen om ons heen. Jongeren kleven weer heerlijk aan ons en dat maakt het makkelijk om wat te organiseren met hen. Betrek hen bij de voorbereidingen van het aankomende winterkamp (winterkamp voor jongeren zal plaatsvinden voor de jaarwisseling en zal waarschijnlijk gaan over het leven van Jozef) en heb een grote wens om met hen het "huis van gebed" starten. Zoals Jezus ons leerde: het huis van God moet een huis van gebed zijn. Voor deze wens en dit plan wil ik hierbij expliciet om gebed vragen. Het huis van gebed heeft al veel eerder gefunctioneerd in Brusovaca, maar elke keer als dat enigszins op gang kwam, ontstonden er situaties die ons het leven en werken in Kroatie onmogelijk maakten.

Het idee is vrij simpel. De jongeren die zich betrokken weten bij ons en bij een leven met God, willen we voorzichtig betrekken bij een wat georganiseerdere vorm van samen bidden. Waar we tot nu toe mee bezig zijn: elke ochtend verzamelen we de aanwezigen (afgelopen dagen, Nisveta, Emira, Ismet en wij), lezen wat uit de Bijbel en bidden kort voor elkaar. Zondagochtend organiseren we dit wat meer en proberen we wat meer jongeren te verzamelen. Wat betreft de zondag zijn dit de betrokkenen: Emira, Elvira, Elvisa, Edis, Ismeta, Ismet, Nisveta, Dragan en Nikola. Hen zien wij zo'n beetje als de aan ons toegewezen discipelen en vragen dan ook gebed om wijsheid om hen verder op weg te helpen.

Tot zover en we hopen weer snel van jullie te horen;
Hartelijke groeten,
Fam. Jorna en de rest


Bijdragen voor het winterkamp kunnen worden overgemaakt naar rekening 4723003 tnv "Stg Jonah inz outreach Krajina" te Ede
Read 22015 times Last modified on vrijdag, 01 maart 2013 00:45
Login to post comments